Tevredenheid heerst na de wedstrijd in Britswert

Afgelopen zaterdag verscheen Menteam De Jong aan de start in Britswert. In het begin van de middag had het nog behoorlijk geregend, maar gelukkig was het droog tijdens het verkennen van de hindernissen én tijdens de wedstrijd. Alleen was er een behoorlijk sterke wind … hopelijk hielden de pony’s het hoofd een beetje rustig.

Na een mooi opwarm route verscheen het vierspan, met Tsjerk, Chris en Hielke, bij de vaardigheid in Wieuwerd. Deze liep als vanouds en er werden geen fouten gemaakt. Vervolgens bracht de route het span bij hindernis 2 in Britswert. Ook deze hindernis werd prima gereden.

Het span begint steeds beter te lopen, waardoor het vertrouwen ook steeds meer terug komt. Na een rustige start gaven de pony’s aan dat ze wel sneller wilden. Maar dan schuilt ook het gevaar dat het iets te snel gaat. Gelukkig viel dat mee waardoor de heren ook hindernis 3 en 4 goed doorliepen.

Vervolgens was er een rust en veterinaire controle. En een rust kan soms mooi zijn, maar het verstoord soms ook het ritme. Maar goed, vol enthousiasme gingen de heren weer op pad. Het achterspan deed enthousiast mee, terwijl het voorspan iets terughoudend hindernis 5 in ging. Het begin leek goed, ze waren lekker op dreef, maar uiteindelijk kwam Play toch over de strengen te staan, waardoor de combinatie midden in de hindernis stil moest blijven staan. Dit moest natuurlijk hersteld worden. Maar goed, uiteindelijk konden ze weer door, maar het heeft (te) veel tijd gekost.

Na dit debacle herstelde de combinatie zich prima en werden de resterende hindernissen prima uitgereden.

Al met al een prima wedstrijd, goed gereden en vooral fijn om weer een als compleet team op pad te zijn. Jammer van hindernis 5 …