Geweldig gereden in Driesum Wouterswoude

Ondanks dat we vorig jaar het vierspan hebben verkocht, hebben we ook in 2017 meegedaan aan de paardenmarathon in Driesum Wouterswoude. En dat dankzij Sicco Postma en Lutske de Jong, die hun twee Friezen graag beschikbaar stelden.In de voorgaande weken was er een aantal keren geoefend. Ook had de combinatie meegedaan aan twee wedstrijden; en niet zonder succes. Het was dus wel spannend hoe het team zich staande kon houden in het deelnemersveld dat in Driesum aan de start verscheen.

Om half vier ging Menteam De Jong van start. Sicco was deze keer de groom, Tsjerk mende het span en het span bestond uit de paarden Kees en Riemkje.

Als gebruikelijk was de eerste hindernis de vaardigheidsproef. Dit liep goed, maar er werd wel een balletje afgereden. Het team begon dus met een paar strafpunten, en ook bleek de tijd niet heel snel te zijn. Maar goed, de kop was eraf en op naar de hindernissen!

De hindernissen gingen super! Hier en daar werden lange lijnen gereden, om zo de snelheid erin te houden. Maar ook werd af en toe risico genomen door wel erg ‘kort door de bocht te gaan’. En het lukte allemaal! De mannen genoten van de hindernissen en van de paarden, die het echt goed deden. 

Hoe de tijden waren ten opzichte van die van de ‘concurrenten’ weet je niet wanneer je zelf in de wedstrijd zit. Wel wisten we een aantal tijden van bekenden die we eerder op de dag hadden zien rijden. Die gaven aan dat Menteam De Jong goed op dreef was. Maar aan de wedstrijd in Driesum doen ook veel onbekende teams mee, en vaak zijn de teams uit België en Brabant niet bij te benen. En dat bleek ook nadat de uitslag bekend was. Neemt niet weg dat Tsjerk en Sicco zich naar een prachtige 7e plek hebben gereden. Voor hen slechts één Friese deelnemer. De mannen waren trots en blij met het behaalde resultaat!