Marathon Damwoude (2010)

Op zaterdag 29 mei 2010 zijn we gestart bij de wedstrijd in Damwoude. Het was deze keer een klus op zich om grooms mee te krijgen, want zowel Hielke, Sietze, Oane als Anja konden deze keer niet mee. Na hier en daar wat bellen, wilden Sietske Meindertsma (“oom-zegger” van Tsjerk) en Iris Meindertsma (tante-zegger van Sietske) wel mee.Er waren zeven hindernissen te rijden. In het begin ging het allemaal goed, maar zo gaande weg de wedstrijd begonnen de twee voorste pony’s – en dan met name Special – behoorlijk te klieren. Eerste wilde hij de waterbak al niet in. Normaal trekt Play hem dan wel mee, maar dat was deze keer niet het geval … En tot overmaat van ramp stond hij in de laatste hindernis over de strengen. En wel dusdanig dat beide grooms van de kar moesten om alles weer uit de knoop te halen.

Kortom, een mooie wedstrijd en goede grooms achter op de kar, maar het rijden zelf was niet zo’n succes en dat leverde te veel strafpunten op.

Afgelopen week dus regelmatig getraind en het span liep gewoon niet lekker. Donderdag leek het wel weer goed te gaan, dus we gaan zaterdag gewoon vrolijk verder tijdens de samengestelde wedstrijd in Delfzijl. Hopelijk loopt het dan weer wat beter.