SMW Den Ham (2010)

Zaterdag 22 mei is de wedstrijd in Den Ham verreden. Ook Menteam De Jong (met Hielke en Anja als grooms) heeft aan deze wedstrijd meegedaan.

Zoals gebruikelijk begon de dag met een dressuurproef. Naar eigen idee ging deze proef beslist niet goed. De pony’s waren erg druk (althans twee van de vier) en dat kwam het span niet ten goede. Uiteindelijk bleek het minder “dramatisch” dan wij dachten: de proef werd beoordeeld met 190 en 191 punten. Tot nu toe stonden we laatste in de groep, met in totaal vijf deelnemers, maar de onderlinge verschillen bleken achteraf niet zo groot.

Na een mindere dressuurproef, gingen we toch vol goede moed door met de vaardigheid: dit verliep beter – we bleven binnen de tijd, maar reden er wel een balletje af.

Daarna verder met de trajecten en uiteindelijk het E-traject met de hindernissen. We begonnen voortvarend. Alhoewel; in hindernis 1 verloren we bijna Hielke van de kar, maar hij kon zich nog goed vasthouden en kwam uiteindelijk ook weer op beide benen te staan! Maar in hindernis 1 hadden we een paal geraakt, waardoor we wel wat schade aan de kar hadden. Aangezien het nogal wat rammelde, zijn we snel aan het sleutelen gegaan, om dat deel van de kar te halen. In de volgende hindernissen hadden we gelukkig geen problemen. Maar de tijd die we met sleutelen verloren hadden, moesten we natuurlijk wel inhalen! Maar ook dat ging prima, alles verliep uiteindelijk keurig binnen de tijd.

Aan het einde van de dag bleek dat we derde waren geworden. Wij vonden het een prima resultaat! Want er waren een aantal deelnemers die wel erg snel door de hindernissen reden en daardoor uiteindelijk veel uitliepen op de anderen.