Marathon Oenkerk (2010)

Op zaterdag 8 mei verscheen Menteam De Jong (met Hielke en Oane als grooms) aan de start bij de marathon in Oenkerk. Oenkerk is altijd een oefenmarathon, maar desondanks begint de dag hier altijd met een dressuurproef. Natuurlijk geen enkel probleem; maar weer een extra oefening voor de samengestelde menwedstrijden. 

De dressuurproef liep best redelijk en leverde een totaal aan strafpunten op van 66,5. Een goed begin, want alleen Jurjan Reijenga had een punt minder.

Daarna volgden de hindernissen. Hoewel het parcours en de hindernissen hier en daar goed drassig waren door het slechte weer in de week daarvoor, was het allemaal goed te doen. Ook ging het vierspan goed en netjes door de hindernissen. Het meeste publiek stond, zoals eigenlijk ieder jaar, bij de waterbak (de laatste hindernis). Hoewel Special wel eens erg twijfelt wanneer hij water ziet, gaf ook deze keer de waterbak geen enkel probleem; zijn maatje naast hem, Play, trekt hem overal doorheen!

Het slotonderdeel was de vaardigheid. Vooraf was niet duidelijk of er een vastgestelde tijd was, en daarom maar gewoon de vaardigheid rijden en proberen foutloos te blijven. Foutloos voor wat betreft de ballen lukte goed. Maar achteraf bleek dat de mannen toch net iets buiten de tijd waren, waardoor ze 1,04 strafpunten kregen.

Bij de prijsuitreiking kon Tsjerk naar voren om de eerste prijs in ontvangst te nemen!

En dan natuurlijk kijken naar de uitslagenlijst. In de hindernissen bleek Jacob Huisma wel heel dicht op de hielen te zitten (73 strafpunten voor Menteam De Jong en 73,2 voor Jacob Huisma!). Wanneer de heren vierspanrijders elkaar dit seizoen tegenkomen, kan het dus wel een leuke “strijd” worden!